Topbanner_Project_AVC_SummaCollege_DigitalSignage

René van de Vondervoort

René van de Vondervoort

Technisch commercieel adviseur

Contact

Wat is digital signage?

Eigenlijk is het niets anders dan een dynamische versie van de bekende statische varianten als posters en (informatie)borden. Door gebruik te maken van een beeldscherm, wordt het mogelijk dynamische content te tonen. Dus ook filmpjes en presentaties. En een afwisseling in verschillende boodschappen zonder al te veel moeite. 

De content is eenvoudig en direct aan te passen. En het systeem is eenvoudig te installeren en te bedienen. 

Breng je boodschap met impact

Heb je eenmaal digital signage tot je beschikking, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Goede content is daarbij essentieel. De digital signage schermen zijn een middel om je boodschap over te brengen, maar zonder goede content schiet het zijn doel voorbij. Dus zorg ervoor dat je het maken van content opneemt in een plan en dat je taken en verantwoordelijkheden goed belegt. Op die manier haal je er het meeste uit.

Wanneer maak je gebruik van digital signage?

Op hoofdlijnen is digital signage inzetbaar voor twee doeleinden:

Interne communicatie

Hiermee kun je op een relatief laagdrempelige manier je medewerkers binnen je organisatie eenvoudig bereiken. Halen ze koffie bij de koffieautomaat of in de kantine, dan zien ze in die paar minuten de informatie langskomen die op het scherm getoond wordt dat daar hangt. Zo informeer je je medewerkers eenvoudig over bijvoorbeeld:

  • KPI's
  • Verjaardagen en jubilea
  • Vacatures
  • Nieuwe medewerkers
  • Interne mededelingen

En zo kun je vast nog veel meer bedenken dat je via de schermen met je medewerkers wilt delen.

Externe communicatie

Hierbij gaat het meer om het bereiken van passanten en je publiek. Het wordt toegepast in winkels voor informatie over aanbiedingen of om te laten zien hoe de nieuwe collectie er op de catwalk uitziet. Je kunt actualiteiten laten zien (beurskoersen, vertragingen of nieuwsflitsen) of afleiding geven, bijvoorbeeld in de wachtruimte van een huisarts. Ook hiervoor geldt dat je het zo gek niet kunt verzinnen of je kunt je boodschap met digital signage overbrengen.

Wil je weten welke mogelijkheden er voor jouw doelstellingen zijn?

Ook voor wat jij wil bereiken is er een passende oplossing met digital signage. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.