Chocolate Nation Antwerpen

René van de Vondervoort

René van de Vondervoort

Technisch commercieel adviseur

Contact

Beleving in beeld

Sinds het allereerste project dat we ooit deden hebben wij niet stilgezeten. We hebben veel projecten in binnen- en buitenland gemaakt, voor zowel musea als voor bedrijven. Een kleine impressie van wat een beleving teweeg kan brengen, zie je in onderstaande filmpjes. Onze collega Rene vertelt er graag over.

LEGO House

In Billund, Denemarken, heeft LEGO een nieuw bezoekerscentrum/ experience laten bouwen. Daar willen ze de bezoekers, zowel de kinderen als hun ouders, hun filosofie laten ervaren. Deze filosofie is dat kinderen niet alleen spelen om te spelen, maar dat ze ook spelen om te leren. 

LEGO draagt hieraan bij met meer dan alleen legoblokjes. Er komt ook steeds meer high tech speelgoed bij kijken, zoals bijvoorbeeld robots. 

De rol van Mansveld Audio Video Controls in dit project was om in samenwerking met LEGO de techniek mee te ontwerpen en het vervolgens ook te realiseren. Dit ging om de volledige audiovisuele techniek, zoals beeldschermen, verlichting, interactieve spellen en projectietechnieken. De uitdaging in dit project zat in de complexiteit en de omvang van de toegepaste techniek.

Belangrijk onderdeel van het project was het realiseren van een uitgebreid back end systeem voor de facilitaire dienst. Met dit systeem is alle techniek eenvoudig te monitoren en te bedienen, zodat het LEGO House permanent optimaal werkt.

HOERBIGER Forum

HOERBIGER is een Oostenrijks bedrijf dat gespecialiseerd is in hightech fijnmechanische techniek. In dit project heeft Mansveld Audio Video Controls de besturing ontworpen en gerealiseerd voor een complex mechanisch systeem voor hun showroom. Waarbij de techniek moest voldoen aan de hoge standaard die kenmerkend is voor HOERBIGER.

Het doel van de opstelling in de showroom is dat sales mensen de producten van HOERBIGER kunnen presenteren en dat zij zich richten op kun verkoopverhaal. Een eenvoudige bediening van de techniek was dan ook essentieel.

Deze opdracht was uniek en zoiets hebben we nog niet eerder gemaakt. Daarom zijn er veel prototypes en testopstellingen gemaakt zodat alles in Nederland getest en voorbereid kon worden. Dit stelde ons in staat in relatief korte termijn de installatie op locatie te installeren en werkend te maken.

Uiteindelijk helpen wij HOERBIGER met onze hightech techniek om hun hightech techniek aan hun klanten te presenteren.

Young Rembrandt Studio

De bezoeker van de Young Rembrandt Studio beleeft de ervaringen van Rembrandt op de schildersschool. De schildersmeester vertelt en neemt de bezoeker mee in zijn verhaald.

De experience van Young Rembrandt is een goed voorbeeld van hoe je met beperkte ruimte, techniek en budget maar wel een goed verhaal een hele mooie ervaring kunt bieden aan het publiek.

Rijksmuseum Boerhaave

Rijksmuseum Boerhaave was toe aan een opknapbeurt. Via aanbesteding heeft Mansveld Audio Video Controls opdracht gekregen om alle audiovisuele techniek voor de herinrichting te realiseren. De techniek speelt een ondergeschikte rol in de tentoonstelling, maar helpt wel om het verhaal goed te vertellen. 

Eén van de onderdelen van het project was het opleveren van een CLMS (Controls Logging Management Systeem) voor de facilitaire dienst. Hiermee is alle techniek in de tentoonstelling eenvoudig te bedienen en beheren. Dit is naar volle tevredenheid gebeurd. De facilitaire en technische dienst hebben laten weten dat de techniek hun werk een stuk makkelijker maakt. 

Daarnaast hebben we van de bezoekers gehoord dat het museum heel levendig en informatief is geworden. Daar zijn we ook erg blij mee!