Topbanner_Algemeen_AVC_technische_ondersteuning_event_in_studio

Mike de Vries

Mike de Vries

Technisch commercieel adviseur

Contact

Algemeen

Het script bestond uit diverse onderdelen die bepalend zijn voor de invulling, waaronder:

  • Een informatieve presentatie
  • Panel-/tafeldiscussie
  • Interactie via een chat & poll 
  • Videocontent 

Op basis van deze onderdelen is de basistechniek uitgebreid om alles technisch te ondersteunen. 

Verlichting

Bij digitale events is de verlichting erg belangrijk voor de kwaliteit van de stream en zichtbaarheid van de gasten/sprekers van het event. Mansveld heeft ervoor gekozen om gebruik te maken van LED-verlichting, waarbij de kleurtemperatuur en intensiteit volledig af te stellen is naar wens. Hierdoor kan de juist look-and-feel voor de klant worden gecreëerd. 

ICT - platform

Mansveld heeft de klant geadviseerd in de keuze voor het platform, waarbij registratie, toegankelijk en embed code belangrijk was. De projectleider heeft dit voor de klant gerealiseerd en daarbij ook de interactieve onderdelen, zoals de poll- en chatfunctie geïntegreerd in het live-event.

Video

Door het gebruik van meerdere camera’s werd er in de stream meermaals van viewing point gewisseld, waardoor het aantrekkelijker is om de stream te blijven volgen. Daarnaast zijn er diverse video’s ter ondersteuning gestart en waren de interactieve tools zichtbaar voor de kijkers. Het percentage van ‘vertrekkende kijkers’ was hierdoor ook extreem laag.

Conclusie

Het totaalpakket sloot perfect aan bij de wensen van de klant en dit alles heeft zich vertaald in ruim 700+ inschrijvingen en een actieve deelname tijdens het event met extreem weinig vertrekkende kijkers. Een tevreden klant en projectteam!