Topbanner_Project_AVC_Romeins_Museum

René van de Vondervoort

René van de Vondervoort

Technisch commercieel adviseur

Contact

Projectdetails

  • Locatie: Somerset
  • Ontwerp: Kossmanndejong
  • Start project: januari 2022
  • Soort project : Museum
  • Oplevering: augustus 2022

De klantvraag

De eindgebruiker had Kossmanndejong gevraagd om een turn key oplossing voor hun vraagstuk: het ontwerpen en realiseren van een ruimtelijke beleving in het nog te bouwen Roman Villa Museum. 

Kossmanndejong heeft hiervoor een concept en ontwerp gemaakt inclusief een voorstel op hoofdlijnen voor de invulling van de audiovisuele hardware. Na gunning van de opdracht aan Kossmanndejong heeft Mansveld Audio Video Controls dit voorstel binnen de afgestemde kaders vertaald naar een ontwerp. Dit ontwerp hebben we in overleg met de al geselecteerde content creator in een periode van 4 weken opgeleverd.

Vervolgens waren wij ook verantwoordelijk voor de engineering en realisatie van de audiovisuele hardware. En hebben wij de verlichting geleverd en geïnstalleerd en de elektrotechnische infrastructuur en het computernetwerk van het museum gerealiseerd. 

Toegepaste installaties

  • Watchout

In de introductieruimte van het museum zien bezoekers via een 180 graden projectie een film over hoe het leven in de Romeinse villa er in de vierde eeuw uitzag. Hiervoor gebruiken we Dataton Watchout hard- en software in combinatie met drie Panasonic full hd laser projectoren. 

  • Usomo syteem in combinatie met roaming wifi

Uniek aan dit project is dat bezoekers de audio in hun eigen taal, via een locatie- en richtingsgevoelige koptelefoon te horen krijgen. Dit systeem van de firma Usomo detecteert bij welke exhibit of interactive de bezoeker staat, en zelfs in welke richting die kijkt. Zodra de bezoeker de exhibit activeert via een drukknop of touchscreen speelt de juiste audiotrack af. Mansveld ontwierp en installeerde een volledig dekkend roaming wifi systeem waardoor alle koptelefoons overal in het museum worden herkend. Ook leverden en programmeerden we de centrale server die alle communicatie voor de “audio-aanvragen” afhandelt.

  • Control Logging Management software (CLMS)

Met de door Mansveld in eigen beheer ontwikkelde Control Logging Management software (CLMS), wordt alle techniek centraal in- en uitgeschakeld en gemonitord. De gebruiker doet dit eenvoudig zelf door middel van een touchscreen bij de receptiebalie. Daarnaast kunnen de software ontwikkelaars van Mansveld Audio Video Controls dit vanaf afstand doen en meekijken in het systeem. Zo leveren we, ook op afstand, service en support.

Bijzondere samenwerking 

In een gezamenlijk designtraject heeft Mansveld alle audiovisuele techniek en verlichting vanuit het voorlopig ontwerp, via het definitief ontwerp en Technisch Ontwerp uitgewerkt tot werktekeningen. 

Het engineerwerk voor de elektra- en netwerkinfrastructuur gebeurde dus op het kantoor in Nederland. De techniek die in het meubilair ingebouwd kon worden, is ook in Nederland al daadwerkelijk ingebouwd voordat het op transport ging naar Engeland. De technici van Mansveld Audio Video Controls hebben op locatie de installatie en finetuning gedaan waarna onze programmeurs de besturingssoftware op afstand in orde hebben gemaakt. 

Voor de elektra- en netwerkbekabeling ter plaatse is een lokale E-installateur ingeschakeld. Deze partij is aangestuurd door Mansveld Audio Video Controls. De werktekeningen zijn conform de lokale regels en richtlijnen opgesteld. Dit had als voordeel voor het project dat er grip was op de uitvoering en dat we flexibel konden schakelen in de uitvoering.